ΓΑΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΕΞ

page top curve

ΓΑΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΕΞ

Το να είσαι όμηρος σε έναν γάμο χωρίς σεξ είναι, για κάποιους, τίποτα λιγότερο από βασανιστήριο. Το σεξ δεν είναι μόνο σωματικά ευχάριστο. Είναι επίσης μια έκφραση οικειότητας και συναισθηματικής —και μερικές φορές, διανοητική και πνευματική— σύνδεσης.

Οι σύντροφοι συχνά δεν θέλουν να ντροπιάσουν, να πληγώσουν ή να δημιουργήσουν ένταση, ώστε να μην αναφέρουν ότι η σεξουαλική ρουτίνα δεν λειτουργεί, ή είναι πολύ θυμωμένοι/στρεσαρισμένοι/ αγχωμένοι για να λειτουργήσουν σεξουαλικά.

Γιατί ένα ζευγάρι σταματά το σεξ;

Ένα ζευγάρι, κάτω από την πίεση της καθημερινότητας, των παιδιών , της εργασίας, των υποχρεώσεων μπορεί να εγκαταλείψει και να χάσει τον σεξουαλικό του δεσμό ή να επαναπροσδιορίσει τη σεξουαλική του σχέση όσον αφορά τις χειρονομίες, τα φιλιά, μια γρήγορη αγκαλιά, έναν καλό λόγο.
Εάν ένα ζευγάρι δεν μπορεί να δει την αξία στην προσαρμογή της σεξουαλικής του σχέσης, για να ξεκαθαρίσει με κάποιο τρόπο ότι εξακολουθεί να επιθυμεί ο ένας τον άλλον, μπορεί να υποθέσει το χειρότερο και να χάσει αυτό που έχει.

Ο θυμός είναι επίσης μια κοινή πτυχή των γάμων χωρίς σεξ. Είναι συχνά ένας τοίχος που αποκλείει τη συζήτηση και τη σύνδεση. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε ότι ο θυμός είναι σχεδόν πάντα ένα δευτερεύον συναίσθημα που χρησιμοποιείται για να καλύψει άλλα συναισθήματα όπως φόβο, ευαλωτότητα, ντροπή, ενοχή, κατάθλιψη, αμφιβολία για τον εαυτό, θλίψη κ.λπ., τα οποία συχνά παραμένουν αγνώριστα και από τους δύο συντρόφους.

Υπάρχουν και άλλες αιτίες;

Υπάρχουν και άλλες αιτίες που οδηγούν τον έναν ή και τους δύο συζύγους να χάσουν την επιθυμία να είναι σωματικά οικεία με τον σύντροφό τους. Τα πληγωμένα συναισθήματα που δεν επουλώθηκαν ποτέ μπορεί να μετατραπούν σε δυσαρέσκεια και το να μην κάνεις σεξ μπορεί να είναι ένας τρόπος για να «επιστρέφεις» ή να νιώσεις μια αίσθηση δύναμης πάνω στον άλλον. Η πολύ σκληρή δουλειά σε μια νέα δουλειά μπορεί να εξαντλήσει την ενέργειά σε ένα άτομο σε σημείο που να μην υπάρχει ενδιαφέρον για σεξουαλική επαφή.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πορνογραφία έχει και θα υπάρχει πάντα. Το 25 τοις εκατό των ανδρών που είχαν σταματήσει να κάνουν σεξ επέλεξαν ως λόγο «μια προτίμηση για παρακολούθηση πορνό και αυνανισμό». Το πρόβλημα ωστόσο δεν είναι το πορνό, είναι η κακή χρήση του πορνό ως υποκατάστατο των σεξουαλικών σχέσεων. Υπογραμμίζεται η ανάγκη οι σύντροφοι να κατανοήσουν τις δικές τους επιθυμίες και τις επιθυμίες του συντρόφου τους και να μάθουν καλύτερες δεξιότητες σεξουαλικής επικοινωνίας.
Εάν είστε σε γάμο χωρίς σεξ, δεν είστε μόνοι και έχετε επιλογές. Προσκαλέστε τον σύντροφό σας για περπάτημα για 10 λεπτά σε τακτική βάση. Προγραμματίστε ένα κανονικό διάλειμμα για καφέ σε ένα ήσυχο μέρος ή ξεκινήστε να επιλέγετε και να ακούτε μουσική από τις πρώτες μέρες σας, όταν κάνετε μια αγγαρεία ή οδηγείτε μαζί. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια για θεραπεία ζεύγους.

Συμπέρασμα

Δεν είστε οι ίδιοι άνθρωποι που ήσασταν όταν πρωτογνωριστήκατε. Αυτό δεν είναι κακό. Ένας γάμος χωρίς σεξ μπορεί να επιβιώσει, αλλά ένας υγιής, επιτυχημένος γάμος αγκαλιάζει τις αλλαγές και συνεχίζει να καινοτομεί στη σχέση. Τα πράγματα που χρειαζόταν η ερωτική σας ζωή στην αρχή δεν είναι τα ίδια με αυτά που χρειάζεται τώρα. Εφόσον είστε πρόθυμοι να επικοινωνήσετε ανοιχτά και ειλικρινά με τον σύντροφό σας, θα είστε σε θέση να αναζωογονήσετε και να διατηρήσετε τη σεξουαλική οικειότητα στο γάμο σας.