Η κοπέλα μου πιστεύει ότι είμαι bisexual!

page top curve

Η κοπέλα μου πιστεύει ότι είμαι bisexual!

Σεξουαλικές επιλογές: Η κοπέλα μου πιστεύει ότι είμαι bisexual!

Η κοπέλα μου πιστεύει ότι είμαι bisexual, ενώ δεν είμαι. Αυτό σημαίνει ότι με κατηγορεί για κάτι το οποίο δεν είμαι και με αυτό ταράζονται τα νερά της σχέσης μας.

Στο ερώτημά σας απάντησε η Σμαρούλα Κυριαζίδη, Σεξολόγος, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

Αγαπητέ αναγνώστη,

Διαβάζοντας την ανησυχία της κοπέλας σας, αναρωτιέμαι τι την οδήγησε στο να βγάλει αυτό το συμπέρασμα καθώς και να τοποθετεί την ταμπέλα «bisexual» σε εσάς.

Αρχικά οφείλω να σας πω ότι όλοι είμαστε εν δυνάμει bisexual, είναι σαν μια δεύτερη φύση που έχουμε μέσα μας, απλώς παραμένει σε λανθάνουσα μορφή, δηλαδή χωρίς να εκδηλώνεται, και ίσως κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες (ή όχι τόσο) επιλέξει να εκδηλωθεί κάποια στιγμή στη ζωή μας.

Είναι κάτι φυσιολογικό, σε καμιά περίπτωση παθολογικό και ισχύει και για τα δυο φύλα σε ίσες πιθανότητες.

Ωστόσο, κοινωνικά για τις γυναίκες θεωρείται φυσιολογικό να αγκαλιάζονται, να κοιμούνται μαζί, να ανταλλάσουν ρούχα ακόμη και να χαϊδεύονται ή να φιλιούνται χωρίς αυτό να χαρακτηρίζεται «κάπως» ή να είναι κοινωνικά μη αποδεχτό. Η σεξουαλικότητα των γυναικών είναι πιο ρευστή καθώς και οι κανόνες που τη διέπουν. Εν αντιθέσει στους άντρες, συμπεριφορές όπως οι παραπάνω θα προσέλκυαν πιθανότατα αντιδράσεις ή/και κοινωνική κατακραυγή.

Αναρωτιέμαι λοιπόν, τι μπορεί να οδήγησε εκείνην σε αυτό το σχόλιο, πιθανότατα κάτι που αναφέρατε, ή κάποια κίνηση σας.

Θα ήθελα να γνωρίζω περισσότερα αναφορικά με το πλαίσιο αυτού που αναφέρετε ώστε να σας βοηθήσω κατάλληλα.

Οτιδήποτε θελήσετε, θα βρίσκομαι στη διάθεσή σας.

Σμαρούλα Κυριαζίδη

 


Διαβάστε επίσης: στυτικη δυσλειτουργια: Σχέδιο δράσης και Αντιμετώπιση τεσσάρων (4) διαφορετικών υποθέσεων στυτικής δυσλειτουργίας