Θεραπεία Ζεύγους, Μένουμε σπίτι & (Παρα) μένουμε Μαζί

page top curve

Θεραπεία Ζεύγους, Μένουμε σπίτι & (Παρα) μένουμε Μαζί

Μερικές συμβουλές για το πώς θα κρατήσουμε τη γαλήνη στη σχέση μας ακόμα και αν (λόγω κορονοϊού) είμαστε συνέχεια μαζί.

Η απομόνωση λόγω καραντίνας, μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική περίοδο αναδιοργάνωσης του εαυτού μας και της σχέσης μας.

Είναι μια δοκιμασία που όλοι θα περάσουμε και μια εξαίρετη συνθήκη να αναδυθούν τα δυναμικά που έχουν ήδη αναπτυχθεί μεταξύ του ζευγαριού.

Αυτό κάνουν οι μικροί χώροι. Κάνουν το όποιο ζήτημα στη επικοινωνία να φαντάζει ακόμη μεγαλύτερο. Πολλά χιουμοριστικά posts έχουμε δει στο διαδίκτυο ήδη, αναφορικά με τον αριθμό των διαζυγίων και των χωρισμών που θα υπάρξουν λόγω αυτής της κρίσιμης συνθήκης που χρειάζεται όλοι να ακολουθήσουμε. Και είναι αλήθεια.
Κάποιες σχέσεις θα βγουν πολύ πιο δυνατές και θα επιβιώσουν έναντι κάποιων άλλων που θα βάλουν οριστικό λουκέτο. Αλλά πιστέψτε με, οι τελευταίες είναι και αυτές που ποτέ δεν έπρεπε να είναι εκεί. Απλώς η απομόνωση και η «στενότητα» έφερε στην επιφάνεια κάτι που υπό άλλες συνθήκες θα σκεπαζόταν.

Προσωπικός χώρος

Κατά πρώτον χρειάζεται να δημιουργηθεί ένας κάποιος προσωπικός χώρος. Είναι απαραίτητος, ακόμη και στα πιο αγαπημένα ζευγάρια. Έτσι το άτομο αισθάνεται την ασφάλεια του μαζί αλλά και την ατομικότητα του εγώ.

Καταμερισμός υποχρεώσεων

Κατά δεύτερον, χρειάζεται να υπάρξει σαφής καταμερισμός των δουλειών του σπιτιού και των τυχόν μετακινήσεων εκτός σπιτιού. Για παράδειγμα, ο ένας καθαρίζει την κουζίνα, όσο ο άλλος, πηγαίνει σούπερμαρκετ να φέρει τα απαραίτητα.

Ο πιο ψύχραιμος παίρνει τις αποφάσεις

Επίσης, βαρύνουσας σημασίας η λήψη αποφάσεων. Αν το ζευγάρι δυσκολεύεται να καταλήξει αναφορικά με ζητήματα κρίσιμα, χρειάζεται ο πιο ψύχραιμος να οριστεί και εκείνος από τον οποίο θα παρθούν οι αποφάσεις αυτής της περιόδου. Μια ενέργεια η οποία ενισχύει την εμπιστοσύνη και ανακουφίζει και τα δυο μέλη του ζευγαριού.

Πέταμα αχρήστων

Παράλληλα, ένα ξεκαθάρισμα αντικειμένων καθώς και συνηθειών που επιβαρύνουν το ζωτικό χώρο του ζευγαριού είναι επίσης απαραίτητο. Τοξικές συνήθειες και συμπεριφορές, έρχονται στο προσκήνιο, αναθεωρούνται και γιατί όχι, αποβάλλονται.

Ευκαιρία για δημιουργικότητα

Καραντίνα επίσης σημαίνει, περίοδος για να γίνουμε δημιουργικοί. Μαγείρεμα, Επιτραπέζια παιχνίδια, Μινι κατασκευές, ζωγραφική, εργασία από το σπίτι, είναι μόνο μερικά από αυτά που είτε σε ατομικό είτε σε δυαδικό επίπεδο θα μας κρατήσουν απασχολημένους ευχάριστα.

Είμαστε τυχεροί καθ’ ότι αυτό συμβαίνει την εποχή που έχουμε στη φαρέτρα μας τόσες πολλές επιλογές. Ταινίες και σειρές online, online books, online προγράμματα εκγύμνασης, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τόσες άλλες ενδιαφέρουσες εναλλακτικές.

Πόσες και πόσες φορές ακούω πόσο λίγο χρόνο έχει ο άλλος σε ατομικό αλλά και δυαδικό επίπεδο. Να εκφραστεί, να μιλήσει, να ξεκουραστεί, να διαβάσει, να τεμπελιάσει και λίγο. Ιδού λοιπόν οι ευκαιρία.


Διαβάστε περισσότερα για: θεραπεία ζεύγους, κορονοϊός και σεξουαλική δραστηριότητα