ΣΕΞ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

page top curve

ΣΕΞ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: Τι είναι εντάξει, τι όχι

Η επιθυμία σας για το σεξ έχει αυξηθεί κατά τη εγκυμοσύνη; Ή μήπως το σεξ είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι; Είτε έτσι είτε αλλιώς, παρακάτω θα βρείτε  τι πρέπει να γνωρίζετε για το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

 

Είναι εντάξει να κάνετε σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Το αναπτυσσόμενο μωρό σας προστατεύεται από το αμνιακό υγρό στη μήτρα σας, καθώς και από τους δυνατούς μύες της ίδιας της μήτρας. Η σεξουαλική δραστηριότητα δεν θα επηρεάσει το μωρό σας, εφόσον δεν έχετε επιπλοκές όπως πρόωρο τοκετό ή προβλήματα με τον πλακούντα. Ωστόσο, η εγκυμοσύνη μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στην σεξουαλική σας επιθυμία.

Μπορεί το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης να προκαλέσει αποβολή;

Το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν θα προκαλέσει αποβολή. Οι περισσότερες αποβολές συμβαίνουν επειδή το έμβρυο δεν αναπτύσσεται φυσιολογικά.

Ποιες είναι οι καλύτερες σεξουαλικές στάσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Εφόσον αισθάνεστε άνετα, οι περισσότερες σεξουαλικές στάσεις είναι εντάξει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το στοματικό σεξ είναι επίσης ασφαλές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Καθώς η εγκυμοσύνη σας εξελίσσεται, πειραματιστείτε για να βρείτε τι λειτουργεί καλύτερα. Αφήστε τη δημιουργικότητά σας να κυριαρχήσει, αρκεί να έχετε κατά νου την αμοιβαία ευχαρίστηση και άνεση.

 

Είναι απαραίτητα τα προφυλακτικά;

Η σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας για εσάς και το μωρό σας. Αποφύγετε όλες τις μορφές σεξ – κολπικό, στοματικό και πρωκτικό – εάν ο σύντροφός σας έχει ενεργή ή πρόσφατα διαγνωσθείσα σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη.

 

Χρησιμοποιήστε προφυλακτικό εάν:

Δεν είστε σε μια αμοιβαία μονογαμική σχέση

Επιλέγετε να κάνετε σεξ με έναν νέο σύντροφο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

 

Υπάρχουν στιγμές που πρέπει να αποφεύγεται το σεξ;

Η διέγερση του μαστού, ο γυναικείος οργασμός και ορισμένες ορμόνες στο σπέρμα που ονομάζονται προσταγλανδίνες μπορεί να προκαλέσουν συσπάσεις της μήτρας.

Τι γίνεται αν δεν θέλω να κάνω σεξ;

Και αυτό είναι φυσιολογικό και εντάξει. Υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορείτε να κάνετε από το σεξ. Μοιραστείτε τις ανάγκες και τις ανησυχίες σας με τον σύντροφό σας με ανοιχτό και στοργικό τρόπο. Εάν το σεξ είναι δύσκολο, μη ελκυστικό ή μη ασφαλές, δοκιμάστε να αγκαλιάσετε, να φιλήσετε ή να κάνετε μασάζ ο ένας στον άλλον.