Σεξολογία, Ορισμός

page top curve

Σεξολογία, Ορισμός

ΣΕΞΟΛΟΓΙΑ – ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

Σεξολογία είναι η επιστημονική μελέτη της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, συμπεριλαμβανομένων των σεξουαλικών ενδιαφερόντων του ατόμου, των συμπεριφορών και των λειτουργιών του.

Οι σεξολόγοι εφαρμόζουν εργαλεία από διάφορους ακαδημαϊκούς τομείς, όπως η βιολογία, η ιατρική, η ψυχολογία, η επιδημιολογία, η κοινωνιολογία και η εγκληματολογία.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΕΞΟΛΟΓΙΑΣ;

Οι συνήθεις θεματικές περιλαμβάνουν τη σεξουαλική ανάπτυξη (εφηβεία), τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου, τις σεξουαλικές σχέσεις και τη σεξουαλική δραστηριότητα, τις παραφιλίες και τα άτυπα/ιδιαίτερα σεξουαλικά συμφέροντα. Περιλαμβάνουν επίσης τη μελέτη της σεξουαλικότητας καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικότητας των παιδιών, της εφηβείας, της σεξουαλικής εφηβικής ηλικίας και της σεξουαλικότητας μεταξύ των ηλικιωμένων.

Παράλληλα, η επιστήμη της σεξολογίας περιλαμβάνει τη μελέτη των σεξουαλικών δυσλειτουργιών και διαταραχών, συμπεριλαμβανομένης της στυτικής δυσλειτουργίας, πρόωρης εκσπερμάτισης, ανεσταλμένου οργασμού (στους άντρες), κολεόσπασμο, δυσπαρεύνια, απώλεια οργασμού (στις γυναίκες).

ΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΣΕΞΟΛΟΓΙΑ;

Τέλος, η σεξολογία καλύπτει επίσης τη σεξουαλικότητα μεταξύ των διανοητικά και / ή σωματικά αναπήρων.

ΣΕΞΟΛΟΓΟΣ Δρ. Σμαρούλα Κυριαζίδη


Στυτική Δυσλειτουργία – διαβάστε περισσότερα