Σεξοθεραπευτής

page top curve

Σεξοθεραπευτής

Τι κάνει ένας σεξοθεραπευτής;

Ένας σεξοθεραπευτής βοηθά άτομα με σεξουαλικά προβλήματα.

Οι σεξοθεραπευτές είναι ειδικευμένοι σύμβουλοι, γιατροί ή επαγγελματίες υγείας που έχουν εκπαιδευτεί/ καταρτιστεί  για να βοηθούν άτομα με προβλήματα που σχετίζονται με το σεξ.

Γιατί οι άνθρωποι επισκέπτονται ένα σεξοθεραπευτή?

Πολλοί άνθρωποι έχουν πρόβλημα με το σεξ κάποια στιγμή στη ζωή τους. Μερικοί άνθρωποι μπορούν να βοηθήσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους. Για άλλους, τα σεξουαλικά προβλήματα μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη αγωνία και δυστυχία.

Ένας σεξοθεραπευτής μπορεί να βοηθήσει άτομα με διάφορα σεξουαλικά προβλήματα, όπως:

  • Απουσία επιθυμίας
  • δυσκολία στον οργασμό
  • πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ ή αδυναμία διεισδυτικού σεξ
  • δυσκολία απόκτησης ή διατήρησης στύσης (στυτική δυσλειτουργία)
  • πρόωρη εκσπερμάτωση ή άλλα προβλήματα εκσπερμάτωσης

Τι συμβαίνει σε μια συνεδρία σεξουαλικής θεραπείας;

Ένας σεξοθεραπευτής θα σας ακούσει να περιγράφετε τα προβλήματά σας και θα εκτιμήσει εάν η αιτία είναι πιθανό να είναι ψυχολογική, σωματική ή συνδυασμός των δύο.

Κάθε συνεδρία είναι εμπιστευτική. Μπορείτε να  επισκεφτείτε έναν σεξοθεραπευτή μόνοι σας, αλλά αν το πρόβλημά σας επηρεάζει και τον σύντροφό σας, ίσως είναι καλύτερο να παρευρεθείτε και οι δύο.

Η συζήτηση και η εξερεύνηση των εμπειριών σας θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τι συμβαίνει και τους λόγους που συμβαίνει. Ο θεραπευτής μπορεί επίσης να σας δώσει ασκήσεις να κάνετε με τον σύντροφό σας στον δικό σας χρόνο.

Οι συνεδρίες συνήθως διαρκούν 30 έως 50 λεπτά. Ο θεραπευτής μπορεί να σας συμβουλεύσει να κάνετε εβδομαδιαίες συνεδρίες ή να τους βλέπετε λιγότερο συχνά, όπως μια φορά το μήνα.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.